Juventus - Lazio

Serie A
19 Ekim, 21:45 TR Saati


Juventus

Form: BGBGGB

Juventus, bu maça Cagliari ile 1-1 berabere kaldığı Serie A mücadelesinin ardından hazırlanıyor. O karşılaşmada Juventus, %74 topa sahip olurken, rakip kaleye 20 şut gönderdi ve bunların 8'i isabet buldu. Siyah-beyazlıların tek golü Dušan Vlahović’ten geldi (15'). Cagliari ise 9 şut çekti, bunlardan 2'si kaleyi buldu ve Răzvan Marin, 88. dakikada attığı golle Cagliari’ye 1 puanı getirdi.

Son haftalardaki sonuçlar, Juventus savunmasının ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha gösterdi. Son altı maçta sadece 4 gol yiyen Juve, kalesini büyük ölçüde kapatmayı başardı. Bu istikrarın Lazio karşısında da sürüp sürmeyeceğini görmek ilginç olacak.

Geçmiş sonuçlara baktığımızda, Juventus’un evinde son 11 lig maçında yenilgi yüzü görmediğini söylemek mümkün. Ancak dikkat çeken bir detay daha var: siyah-beyazlılar, ligde evinde oynadığı son 3 maçta galibiyet alamadı.


Lazio

Form: GMGGGG

Lazio, bu karşılaşmaya Serie A’da Empoli’ye karşı aldığı 2-1’lik galibiyetin moraliyle çıkıyor. O maçta Lazio %59 topa sahip olurken, rakip kaleye 16 şut çekti ve bunların 6'sı isabetliydi. Lazio adına golleri Mattia Zaccagni (45') ve Pedro (84') kaydetti. Empoli’nin tek golü ise 9. dakikada Sebastiano Esposito’dan geldi.

İstatistikler yalan söylemez; Lazio, son 6 maçının 5'inde kalesinde gol gördü ve bu süreçte rakipleri toplam 7 gol attı. Lazio savunmasında dikkat edilmesi gereken açıklar var gibi görünüyor.

Bu maça gelirken Lazio'nun, Juventus deplasmanında oynadığı son 6 lig maçından galibiyet çıkaramadığını hatırlatmak gerekiyor. Bu, onlar adına pek de umut verici bir istatistik değil.


Kafa Kafaya

02/02/2023 tarihinden bu yana oynanan son karşılaşmalara baktığımızda iki takımın birbirine üstünlük kuramadığını görüyoruz. Juventus bu dönemde 3 galibiyet alırken, Lazio da 3 galibiyet elde etti. Hiçbir maç ise beraberlikle sonuçlanmadı.

Bu maçlarda toplamda 14 gol atıldı. Juventus 8 gol bulurken, Lazio ise 6 golle karşılık verdi. Maç başına ortalama gol sayısı ise 2.33.


Takım Haberleri: Juventus

Juventus Teknik Direktörü Thiago Motta, sakat oyuncuların fazlalığı nedeniyle kadro kurmakta zorlanabilir. Nico González (kas problemleri), Weston McKennie (kas yorgunluğu), Teun Koopmeiners (kaburga kırığı), Timothy Weah (ayak bileği burkulması), Arkadiusz Milik (diz sakatlığı) ve Bremer (çapraz bağ kopması) bu maçta forma giyemeyecek isimler.

Juventus’un sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıkması bekleniyor. Muhtemel 11: Michele Di Gregorio, Nicolò Savona, Pierre Kalulu, Federico Gatti, Juan Cabal, Khéphren Thuram, Manuel Locatelli, Andrea Cambiaso, Douglas Luiz, Kenan Yıldız ve Dušan Vlahović.


Takım Haberleri: Lazio

Lazio Teknik Direktörü Marco Baroni’nin ise bazı oyuncuların sakatlıkları nedeniyle seçenekleri kısıtlı. Mattéo Guendouzi (ayak parmağı sakatlığı) ve Manuel Lazzari (hamstring sakatlığı) bu maçta forma giyemeyecek.

Lazio’nun da 4-2-3-1 formasyonuyla sahaya çıkması bekleniyor. Muhtemel 11: Ivan Provedel, Adam Marusic, Mario Gila, Alessio Romagnoli, Nuno Tavares, Matias Vecino, Nicolò Rovella, Gustav Isaksen, Boulaye Dia, Mattia Zaccagni ve V. Castellanos.


Maç Tahmini

Bu maçta Lazio'nun, Juventus savunmasını aşmasının kolay olmayacağını düşünüyoruz. Juventus’un, sahasında oynayacağı bu kritik mücadelede en az bir gol bularak öne geçeceğini tahmin ediyoruz.

Tahminimiz, Juventus’un sıkı bir mücadele sonucunda 1-0’lık galibiyet elde edeceği yönünde.


Bu maç için en iyi bahis oranları nelerdir?

Juventus 2.15, Beraberlik 3.35 ve Lazio 3.90 oranla Tempobet’in favori oranlarında yerini aldı.


Maç Tahmini: 1-0




DAHA FAZLA