Manchester City - West Ham

Premier Lig
19 Mayıs, 18:00 TR Saati


Manchester City

Form: GGGGGG

Manchester City, Tottenham Hotspur karşısında elde ettiği 0-2'lik Premier Lig zaferini tekrarlamak isteyeceklerdir.

O maçta Manchester City, %47 topa sahip olma oranına sahip oldu ve 5'i isabetli olan 8 gol girişiminde bulundu, takımı adına golü atan oyuncu Erling Haaland'dı (51', 91'). Tottenham ise kaleye 10 şut çekti ve 5'i isabetli oldu.

Son sonuçlar, City'nin defansının çok sağlam olduğunu gösteriyor; Manchester City, önceki 6 karşılaşmasında sadece 1 gol yedi, gerçekten etkileyici.

Form rehberine göre City, son 16 maçında West Ham tarafından ligde mağlup edilmedi ve evinde oynadığı son 29 lig maçında yenilmedi.


West Ham United

Form: MBMBMG

West Ham United, Premier Lig'deki son maçında Luton Town'u 3-1 mağlup etmesinin ardından bu karşılaşmaya çıkıyor.

O maçta West Ham, topa %58 oranında sahip oldu ve kaleye 24 şut çekti, bunların 8'i kaleyi buldu. Golleri James Ward-Prowse (54'), Tomáš Souček (65') ve George Earthy (76') kaydetti. Luton Town ise 4 gol girişiminde bulundu ve 1'i isabetli oldu, golü Albert Sambi Lokonga (6') attı.

West Ham, son 6 maçının 6'sında da gol yedi ve rakip takımlar toplamda 16 gol attı, savunma konusunda bazı sorunları var gibi görünüyor. Aynı eğilimin bu maçta da devam edip etmeyeceğini görmek ilginç olacak.

Bu karşılaşma öncesinde West Ham United, Manchester City'ye karşı deplasmanda oynadığı son 7 lig maçından galibiyet alamadan ayrıldı ve son 2 lig maçında da deplasmanda galibiyet elde edemedi.


Kafa Kafaya

İki takımın 27/10/2021 tarihine kadar olan geçmiş karşılaşmaları incelendiğinde, bu karşılaşmaların West Ham United için pek de verimli geçmediği görülüyor. West Ham United hiçbir galibiyet elde edemezken, Manchester City bu maçların %67'sinde daha iyi bir performans sergiledi.

Bu dönemde iki takımın toplam 16 golü bulunurken, bunların 12'si City'den, 4'ü ise West Ham'den geldi, bu da maç başına 2.67'lik bir gol ortalaması anlamına geliyor.

Taraflar arasındaki bir önceki lig karşılaşması, 16/09/2023 tarihinde oynandı ve West Ham United 1-3 Manchester City şeklinde sonuçlandı. O maçta West Ham, %31 topa sahip olma oranı ile oynadı ve 6 şut çekti, 3'ü kaleyi buldu. Gol atan tek oyuncu James Ward-Prowse oldu (36'). Rakip Manchester City ise kaleye 29 şut çekti ve bunların 15'i isabetli oldu, Jérémy Doku (46'), Bernardo Silva (76') ve Erling Haaland (86') golleri attı.

Karşılaşmanın hakemi Bobby Madley'di.


Takım Haberleri: Manchester City

Teknik direktör Pep Guardiola, tamamen sağlıklı bir kadroya sahip olduğu için bu maç öncesinde herhangi bir kondisyon endişesi yaşamayacak.

Manchester City'nin maça Stefan Ortega, Kyle Walker, Manuel Akanji, Ruben Dias, Josko Gvardiol, Rodri, Mateo Kovacic, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Phil Foden ve Erling Haaland'dan oluşan 4-2-3-1 dizilişiyle çıkabileceğini düşünüyoruz.


Takım Haberleri: West Ham United

Tamamen sağlıklı bir kadro sayesinde teknik direktör David Moyes'in bu maçtan önce bildirmesi gereken herhangi bir kondisyon endişesi bulunmuyor.

West Ham'ın, Alphonse Areola, Vladimir Coufal, Kurt Zouma, Angelo Ogbonna, Emerson, Jamie Ward-Prowse, Tomáš Souček, Jarrod Bowen, Lucas Paquetá, Mohammed Kudus ve Michail Antonio'yu göndererek 4-2-3-1 sistemini kullanmasının muhtemel olduğunu düşünüyoruz.


Maç Tahmini

Manchester City'nin büyük olasılıkla çok sayıda gol şansı yaratacağını ve kaleye başarılı şutlar çekeceğini düşünüyoruz. West Ham ise gol bulmakta zorlanabilir ama en azından bir gol bulabilecektir. Maçın sonunda, Manchester City için 3-1'lik bir galibiyet öngörüyoruz.


Bu maç için en iyi bahis oranları nelerdir?

Maç sonucu bahsine sunulan oranlara göz attığımızda, Manchester City'nin galibiyetine 1.14, beraberliğe 13.0, West Ham'ın kazanan olacağına da 15.0 ile en yüksek oranların Tempobet'te sunulduğunu görüyoruz.


Maç Tahmini: 3-1




DAHA FAZLA